שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/10/2012 | 00:34 | מאת: זיפרקסה

שלום ד"ר ססר, מצורף כאן קישור בנושא סרוקוול. http://www.definitivemind.com/2012/08/28/quetiapine-enhances-oligodendrocyte-regeneration-and-myelin-repair/ האם משתמע מכך שגם נטילה זמנית של סרוקוול עשויה לשפר תפקוד מוחי במצבים פסיכיאטרים שונים? תודה מראש.

16/11/2012 | 16:59 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כל מה שהמאמר מראה זה שאם הורסים את המיאלין (חומר שמהווה מאין מוליך עצבי במוח) בעכברים באופן מלאכותי, ואז נותנים סרוקוול - זה מזרז את ההחלמה. זה משאיר שאלות רבות פתוחות - האם זה נכון לגבי תרופות אנטיפסיכוטיות נוספות? האם זה רלוונטי גם לבני אדם? האם זה רלוונטי לגבי הפרעות נפשיות (הרי אין הרס של מיאלין במהפרעות נפשיות)? וכד'. מה שכן - זה מעלה כיווני חשיבה למחקרים נוספים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה