אבחון סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/10/2012 | 02:08 | מאת: גבר 19

שלום קראתי מידע רב על סכיזופרניה ; סימפטומים ואבחנת המחלה ואני חושש שאני חולה בה. אני יודע שזה נשמע מאוד תלוש מהמציאות וחסר היגיון שאני אנסה ''לאבחן'' עצמי בתור כזה אך כך אני חושב. רציתי לדעת מה קורה אם אני לא רוצה ללכת לאבחון אצל מומחה ולקבל טיפול (במידה ואמצא חולה...), לאן זה ימשיך מכאן ? תודה.

18/10/2012 | 11:33 | מאת: רחל

במקום להתעסק בספקולציות ''מה היה קורה אם....''כדאי שתדע שבדרך כלל מי שבאמת חולה, לא מודע לזה שהוא חולה ונראה לו שסביבתו השתנתה ולא הוא כלומר כולם חולים חוץ ממנו. תהיה בריא

18/10/2012 | 11:40 | מאת: הילי

שסביבתו השתנתה כלומר בתחילת המחלה ממש בניצנים הראשונים של המחלה הוא מרגיש בטח שמשהו משתנה אצלו משהו לא בסדר כמו שהוא מרגיש בחלום בסיוט כאילו מן ניתוק מהמציאות הרגשה של שיגעון שהוא עונד ממש להשתגע וכאילו הוא מנותק לגמרי ..כלומר אני יודעת מה מתרחש סביבי בינתיים אבל מרגישה מנותקת כאילו הדביקו אותי לכאן...

30/10/2012 | 18:39 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בפעם העשירית בחודש האחרון... כמעט תמיד מי ששואל "האם יש לי סכיזופרניה" אינו סובל מכך - אלא בד"כ מהפרעות חרדה שונות, לצורך הסברים מפורטים יותר תעשה חיפוש בפורום. פרט לכך אתה לא מתאר תסמינים כלשהם של סכיזופנריה. בכל אופן - אתה תמיד יכול לפנות לפסיכיאטר לצורך בדיקה מעמיקה ואבחון בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה