התמודדות עם הנורמה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/10/2012 | 08:17 | מאת: ס.

שלום אהוד אני בחור צעיר בן 22 כיום ואני לכוארה מתמודד עם סכיצופרניה פראנואידית על פי הבחנה שנעשתה לגבי בגיל 13 אני נוטל כבר מגיל 13 גאודון בהתחלה הייתה מגמת עליה למינון המקסימלי על פי ההוראה של הרופאים וככה זה נשאר עד לפני שנתיים שבעזרת התייעצות עם הספיכיאטר שלי נעשתה החלטה להוריד 20 מיליגרם במינון ולא היה שינוי לרעה או שינוי במצב הנפשי שלי לצערי נסגרה הקליניקה של אותו מטפל ואני כרגע כבר למעלה מ 4 חודשים ללא טיפול פסיכיאטרי בגלל בעיות פרצודרליות בנושא אני בן אדם לא עצמאי שאינו מסוגל לתפקד בסביבת עבודה בצורה נורמלית ללא יכולת מוטיבציה והתמדה כמעט בשום תחום אני מתמודד עם בעיות שינה חמורות מאז תחילת נטילת הכדור ומצב של חוסר מודעות סביבתית וניתוק כמעט מוחלט מכל פעולה יום יומית שאני מבצע אני בן אדם אינטילגנט שמודע לעצמו מאוד ולצורך העניין לא "חולה" במלוא המובן של המילה מעבר לבעיות העצמאות שציינתי מעולם לא שמעתי או ראיתי דברים ומעולם לא הייתי פרנואיד או אלים שזה דבר נפוץ אצל סכיצופרנים פרנואידים על פי מה שנאמר לי אני מדבר ומביע את עצמי בצורה מצויינת ואף אחד בעצם לא מסוגל להבחין שאני חולה במחלה נפשית כי אני נתפס כבן אדם נורמלי לכל דבר הסיבה העיקרית לבעיות העצמאות שלי היא הפחד מאי יכולת לתפקד ולהיות מפוקס במהלך כל אותן פעולות שישיגו לי את העצמאות שאני מחפש כל אותן בעיות פוקוס התחילו מאז נטילת הגאודון בנוסף לבעיית עודף שומן בכבד ונידודי שינה באופן קבוע וטורדני מאוד. שאלתי היא מה הוא הסיכון של הפסקת הכדור(עם וטיפול וייעוץ לא על דעת עצמי) כי נכון לעד היום איני מסוגל להיות מפוקס מספיק כדי לתפקד כמו בן אדם נורמלי ככה שהכדור כביכול מייצב אותי אך מונע ממני מלהשיג את מה שאני צריך שאלה חיים נורמטיביים. אני מאמין שהגעתי למצב בחיים שלי שהפסקת הכדור לא תגרום לי לאבד את מה שכן הצלחתי להשיג וזה את רמת השפיות שלי והמודעות עצמית שלי בנוסף לבוחן מציאות נורמלי לחלוטין שהפסיכולוג שלי בזמנו הגדיר האם ישנו סיכון עד כדי כך גדול בהפסקת הכדור שיכול להפיל אותי למצב שאין חזרה ממנו?

30/10/2012 | 17:55 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכתבתי רבות בפורום, אין אפשרות לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. איני יודע מה היתה ההסתמנות הקלינית כשאבחנו אותך בגיל 13, ואין לי אפשרות לדעת את מצבך היום לאשורו ללא בדיקה מעמיקה. לכן אין לי אלא להמליץ לך לחזור למעקב פסיכיאטרי מסודר ולהחליט בתאום עם הפסיכיאטרי המטפל לגבי האופציות הטיפוליות המומלצות כעת, בין אם תרופתיות ובין אם פסיכולוגיות ושיקומיות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה