סכיזופרניה והיפומניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/09/2012 | 14:37 | מאת: חסוי

שלום אז ככה יש לי כמה וכמה שאלות לבעל יש אחות שלוקה בסכיזופרניה היא היתה בהתקף שני לפני כשנה וכיום היא מטופלת בכדורים ואחת לשלושה שבועות גם מכות חשמל היא במצב של זומבי בלי דעה כאילו בובה על חוט מידי פעם אומרת משהו יש לציין שבעבר היתה מנקה ומבשלת ו אשת בית למופת וכיום החא לא עושה כלום יושבת בבית יש לה שני ילדים שגם איתם היא ממש מתנהגת בקרירות ויהא אפטית לכולם פתאום יכולה ללכת לחדר לישון ולא אכפת לה מהילדים האם יש סיכוי שתחזור לחיים רגילים ????אציין גם שהתקף הראשון שהיה לה חודש ימים היא לא אושזה נטלה כדורים וחזרה לתפקוד מלא ורגיל כאילו כלום לא היה היא פסיקה את הכדורים וכנראה בגלל זה היה לה התקף קשה שהיא אושפזה שלושה חודשים ועל איזה פסכיאטר אפשר להמליץ? משהו נוסף אבא של בעלי אובחן כהיפומני שתו נפטרה לפני חודשיים והוא ממש מדבר שטויות ומלא מרץ לא ישן בלילות מדבר דברי שטות שמביכים אותנו וכו האם בעזרת כדורים המחלה תעבור לחלוטין?? והשאלה החשובה מכל השאלות מה הסיכוים של ילדי ושל בעלי לחלות באחת מן המחלות חס וחלילה ובעקבות מה זה יכול להתפרץ והאם יש דרך חיים שכדי לנהוג בה כדי שחלילה וחס תמנע התפרצות מחלה שכזאת??

14/10/2012 | 16:47 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) אי אפשר לאבחן אנשים דרך פורום אינטרנט. איני יודע למה מצבה של אחות בעלך החמיר. יש אנשים שההפרעה מחמירה עם השנים (במיוחד בסוגיות של תפקוד וכד', מה שרוי "תסמינים שליליים", אפשר לעשות חיפוש בפורום). צריך להפנות את השאלה לרופא המטפל. 2) כנ"ל לגבי אביו של בעלך - הוא צריך להבידק ורק אז יוחלט באם יש תורךף בטיפול תרופתי או לא. 3) תורשה - שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. יש אפילו הפניה לסוגיה זו בראש הפורום ("גנטיקה וסכיזופרניה"). בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שלך אם לך אין סכיזופרניה וגם לבעלך אין - אז הסיכוי שזה יעבור לילדים הוא בגדול כמו באוכלוסיה הרגילה - 1% בלבד. ובכל מקרה האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד וכך יש להתייחס אליהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה