מאנרגיה לעייפות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/09/2012 | 22:10 | מאת: רונן

אני חולה סכיזופרניה(סובל מהתסמינים השליליים) בן 22, בכושר גופני טוב. היו לי שנים, אחרי שהמחלה פרצה, שבהם הייתי עם הרבה אנרגיה ואקטיבי בהרבה מעל האדם הממוצע(סליחה על השחצנות), ובהדרגה מגיעות שנים שבהם אני חסר מוטיבציה, כוח ומתפקד מתחת לרמה של האדם הממוצע. כרגע אני בשנים של חוסר מוטיבציה וכוח.הבעיה שלי בשנים שאני חסר מוטיבציה, שמצד אחד אם אני מכריח את עצמי לעשות ואז אני מתעייף ומוצא את עצמי יושב מול המחשב או במיטה, ומצד שני(דבר חדש שהחלטתי לעשות), חשבתי שאולי אני יתן לעצמי לנוח ואז יהיה לי כוח. השאלות שלי-בזמן שהאנרגיה ירודה האם, לנוח לצבור אנרגיות או להכריח את עצמי לעשות-ואז להתעייף?את להפיק את המקסימום? איך לשפר את התפקוד??

23/09/2012 | 00:25 | מאת: גבעון

אולי גם התרופות מעייפות ויש להחליפן זו גם אפשרות? ועוד שאלה באיזה גיל פרצה אצלך המחלה?

24/09/2012 | 14:58 | מאת: רונן

14/10/2012 | 16:04 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אתה מתאר תופעה של חוסר מוטיבציה, ירידה בתפקוד, עייפות. תסמינים אלה יכולים להיות מספר דברים, בין השאר - תסמינים שליליים של ההפרעה עצמה (כפי שאתה מציין), ביטוי של דכאון, מחלה גופנית לא מאובחנת (כגון תת פעילות בלוטת התריס), תופעות לוואי של התרופות ועוד. מובן שאי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. יש לפנות לרופא המטפל לצורך אבחון באיזה בעיה מדובר ולטפל בהתאם. לכל אחד מהסיבות שתיארתי לעיל יש טיפולים שונים. במידה ואכן מדובר בתסמינים שליליים - יש מספר גישות כפי שכתבתי רבות בפורום. מדובר בתסמינים שקשה לטפל בהם. הגישה היא בד"כ רב מקצתועית וכוללת אספקטים שיקומיים (ליווי, תעסוקה וכד'), טיפולים פסיכולוגים שונים (כגון cognitive remediation או social skills training או CBT ועוד) ואספקטים תרופתיים. מבחינת התרופות - אמנם אין תרופות שעושות שינוי מהותי בתסמינים השליליים אולם יש כאלב שמשפרות מעט, הבולטת מביניהן היא הלפונקס. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה