כמה התקפים מצדיקים אבחון סכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/09/2012 | 11:35 | מאת: ליאת

אחי עבר כבר 3 התקפים פסיכוטים(אחד ל-3 שנים בממוצע),הרופא מסרב להגדיר אותו כחולה סכיזופרניה,למרות שבשני ההתקפים האחרונים הוא גם אושפז. הרופא טוען שלאחי יש רגישות למתח ולחץ העלולים להתבטא בצורת התקפים פסיכוטיים אבל מחר והוא תמיד חוזר לתפקוד מלא,אין הצדקה לאיבחון של זכיזופרניה שבמהותה מוגדרת כמחלה הגורמת לירידה בתפקוד. כתוצאה מהסרוב להגדירו כחולה סכיזופרניה,הרבה מאד תנאים סוציאליים נמנעים ממנו,בין השאר קבלת תרופות בהנחה משמעותית,קצבה צביטוח לאומי וכו. אחי אמנם חוזר לתפקוד מלא לאחר ההתקפים,אבל כל התקף מנטרל אותו לחודשיים-שלושה בהם הוא לעיתים מאבד את מקום העבודה שלא מגלה סבלנות לבעיה. לאחר כל התקף אחי צריך למצוא את עצמו מחדש ולבנות ותק במקום אחר וזה מאד קשה. הוא נראה בריא ביותר בין ההתקפים אבל קשה לו ליצור רצף תעסוקתי בגלל ההתקפים. מה עושים? ניסינו ללכ לרופא אחר,אבל המעקב כתוב בתיק האישי שלו ואף רופא לא מעז לסתור את ההבחנה של הרופא הראשון...

20/09/2012 | 18:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט - כך שלא אוכל לומר אם הוא סובל מסכיזופרניה או לא. תמיד ניתן לפנות לחוות דעת שניה. לשאלתך בכותרת - מספר ההתקפים אינו מעיד בהכרח על האבחנה - גם בהפרעות אחרות (סמים, הפרעות אורגניות, הפרעה דוקוטבית, הפרעות אישיות מסויימות ועוד) יש התפקים פסיכוטים חוזרים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה