אם ניתן להמיד לדין חולה סזופרני?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/09/2012 | 21:28 | מאת: ילדה

שלום לאמא שלי יש סזופרניה גם גם לסבתא -אמא של אבא היה גם סבתא שכבה בבית חלולים פסיכיטרי רוב החיים היא כבר לא בחיים. אמא גרמה למתו של אבא היא הרביצה לו ו סרבה שאמסולנס יקח אותו לבית חולים אבל זה לא כאן זה בחול. שאני הייתי בגיל 17 היא בא איתי ו אם אבא שלי לסוכנות בברית המואצות ו אמרה שלא יכולה לגדל אותי שיקחו אותי לישראל. אם ניתן להמיד אותה לדין לעביר לכלא היא גם הרביצה לי ו לאבא .?אבל אני כבר המון שנים לא גרה שם. צו בית משבפט במדינה מאיפו שבאתי אחרי מות אבי ו שהם ראו השלטונו שאני לא מגיע קבוע שהיא צריכה להיות בבית חולים פסיכאטרי אבל אין שם מקום היא אף פעם לא קיבלה תרופות נגד סזופרניה היה איזה חודש שהיא שחבה בבית חולים פסיאטרי אבל אני הייתי בארץ והם בבית חולים פסיכיטרי אמרו לי בטלפון שהם לא מחסן כדי כל הזמן להחזיק אותה. צוו בית משפט קבע שהיא לא כשירה ו נתנו ל האופוטרפוס שמשלם חשבונות ו מביא או כל. בנתי אני עובדת ו לומדת אם אני יתחתן ו יהיה לי ילד יש סיכוי שיה לו סזופרניה? תודה

20/09/2012 | 18:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. את שואלת מספר שאלות. 1) את שואלת אם אפשר להעמיד לדין את אמך על פשע לכאורה שהיא ביצעה בברית המועצות לפני הרבה שנים? זאת שאלה שצריך להפנות לרשויות החוק ברוסיה. בארץ לא יעמידו לדין מישהו על פשע שביצע בארץ אחרת. 2) את שואלת אם לילד שלך יהיה סכיזופרניה? מבחינת סטטיסטיקה, אם לך אין, ולבן זוגך אין - אז הסיכוי שלילד יהיה סכיזופרניה הוא בסה"כ דומה לזה של כלל האוכלוסיה, כלומר 1%. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה