שאלה לדוקטור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/09/2012 | 18:00 | מאת: אבי

האם יתכן שסכיזופרניה תיפרוץ לראשונה אחרי טראומה קשה רק בגיל 43? שאלה שניה עד כמה טראומה קשה יכולה להיות טריגר למחלה כזו? תודה רבה.

20/09/2012 | 18:25 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) כן. אמנם הגיל הממוצע של פריצת סכיזופרניה אצל גברים זה בטווח 15-25 ואצל נשים בטווח 25-35, אולם זה כלל לא נדיר גם בשנות ה-40. יש אפילו מקרים שפורצים אחרי גיל 60 (מה שקרוי very late onset schizophrenia). 2) טראומה קשה אכן יכולה להוות זרז לפריצת סכיזופרניה (ולהתקפים פסיכוטים בכלל). בכל אופן תמיד יש לשלול אפשרויות אחרות לפני מתן האבחנה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה