האם מדובר בסכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/09/2012 | 12:04 | מאת: נועם

לפני 9 שנים היה לי התקף פסיכוטי שנמשך כחודשיים,קבלתי טיפול קצר מועד(כדורי רספרדל-למשך חצי שנה). לאחר ההתקף,חזרתי ללימודים וסיימתי תואר שני ואני בדרכי לדוקטוראט. לאחר ההתקף ההוא הרופאים קבעו שמדובר בסכיזופרניה. לפני כשנתיים עברתי התקף פסיכוטי נוסף ,קצר מאד, אבל הפעם הוא היה מלווה גם בפרנויות. מאז ועד היום אני בביקורת חודשית ומטופל בקספליון. הרופא המטפל רוצה להפסיק לי את הטיפול בטענה שכלל לא מדובר בסכיזופרניה מאחר ואיני סובל מירידה כלשהי בתפקוד. הלכתי לרופא פרטי כדי לקבל חוות דעת נוספת. לדבריו אין הגדרה בספרות הרפואית למקרים של התקפים פסיכוטיים ספורדיים ללא ירידה כלשהי בתפקוד,לכן הוא מתקשה לתת אבחנה קלאסית. לדבריו,מאחר ואני כבר שנתיים בטיפול,הגיע הזמן להפסיקו. מה דעתך דוקטור? אני רוצה לסיים את הדוקטוראט בשלום ולעבוד במחקר בתחום התמחותי.מה עלולות להיות ההשלכות של הפסקת הטיפול? של אי הפסקת הטיפול? בכבוד רב, נועם.

לקריאה נוספת והעמקה
10/09/2012 | 12:36 | מאת: מ.

נועם שלום האם אפשר ליצור איתך קשר בנושא. הנושא מאד קרוב לליבי ואולי אצלך אני אוכל לקבל תשובות.

15/09/2012 | 11:40 | מאת: נועם

אני לא יכול לספק תשובות לאף אחד,אפילו לא לעצמי...חחח עובדה שגם אני מחכה לתשובת הרופא. שנה טובה והרבה בריאות.

18/09/2012 | 22:56 | מאת: רוני

שלום, מתוך התעניינות... ההתקפים שלך הגיעו פתאום משום מקום, או שאתה מזהה איזה גורם דחק שגרם להם (סמים, לחץ..)? בין ההתקפים לא לקחת תרופות בכלל? תודה:)

20/09/2012 | 17:40 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני מרגיש שאני חוזר על עצמי, אבל - אין אפשרות לאבחן אדם דרך פורום אינטנרט. כל שכן במקרה מורכב שבו הלכת למספר פסיכיאטרים וגם ביניהם אין תמימות דעים לגבי מצבך. לגבי אבחנה של סכיזופרניה - באופן כללי יש לומר שזו אבחנה מאד הטרוגנית ויש מקרים שהירידה בתפקוד, אם בכלל, היא מינימלית. כמו כן במקרים שהרמה הקוגניטיבית הראשונית היא גבוהה מאד - קשה להגדיר מהי "ירידה תפקודית". הרי אדם כזה, גם לאחר ירידה מסויימת - עדיין יתפקד ברמה גבוהה מאד וקשה "לנחש" מה היה תפקודו אילו לא היו התקפים פסיכוטים. כמו כן, כפי שמישהו כבר ציין כאן, האבחנה גם תלויה בנסיבות ההתקפים הפסיכוטים (כגון שימוש בסמים, לחץ, מחלות גופניות, ליווי אפקטיבי כגון דכאון או מאניה וכד'). שורה תחתונה - אין לי תשובה בשבילך. באופן כללי יש פסיכיאטרים הגורסים שאם אין תופעות לוואי עם טיפול, וכבר היו מספר התקפים פסיכוטים שהפרו את מרקם החיים - אולי כדאי לחשוב פעמיים לפני הפסקה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה