מה לעשות?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/08/2012 | 16:18 | מאת: נילי

שלום רב, בחור שהיה בקשר רומנטי עם אחותי (קשר שהסתיים לפני שש שנים) מטריד אותה בשנה האחרונה בשדרים שתוכנם הרצון שלו לחדש את הקשר. לאחרונה כתב לה שאובחנה אצלו סכיזופרניה. אנחנו פוחדים. האם יתכן שהוא מהווה סכנה לאחותי? (אנחנו אגב הכרנו אותו כבחור עדין) מה היא הדרך הטובה ביותר לפעול? תודה, נילי

12/08/2012 | 11:05 | מאת: נחום

אפשר לומר לו שיש לה כרגע קשר אחר. נושא הסכיזופרניה לא שייך לעניין.לא כל מי שחולה מהווה סכנה לזולת זה חלק מהסטיגמה המרושעת שמדביקים לחולים. הם אנשים כמו כל אדם אחר, עם רצונות, תכניות ורגשות.

19/08/2012 | 10:33 | מאת: מי

היי, אני עברתי מקרה ממש דומה. קודם כל, אין סיבה לחשוב שהעובדה שהוא חולה סכיזופרניה הופכת אותו לאלים/מסוכן. אבל, נמצא קשר בין סכיזופרניה לאובססיביות ולכן צריך בכל זאת להיזהר. אני איימתי על החבר לשעבר שהטריד אותי שאפנה למשטרה, וזה עזר

03/09/2012 | 11:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלה זו נשאלת רבות בפורום. בקצרה - עצם אבחנה של הפרעה זו או אחרת אינה מעידה על מסוכנות ואם בעבר הוא היה "עדין" כפי שאת מתארת, אין סיבה להניח שזה השתנה. ככלל - הסטיגמה שמתמודדים עם סכיזופרניה הם "מסוכנים" ושצריך "לפחד מהם" אינה נכונה. יש לזכור שכל מתמודד עם סכיזופרניה הוא בראש ובראשונה אדם ככל האדם עם רצונות, תקוות, אכזבות ואהבות, והם תורמים לחברה ולמשפחה. אם נמצאים במעקב מסודר אפשר בד"כ לתפקד, לעבוד, להקים משפחה ועוד. יחד עם זאת - אם אחותך לא רוצה לחדש את הקשר - היא יכולה להגיד לו, כפי שהיתה אומרת לכל אחד אחר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה