שלום רופא יקר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/08/2012 | 23:59 | מאת: אורן

אני סובל מסכיזופרניה כבר הרבה זמן,יש לי קולות ואני מודע להם.הבעיה שלי שכשיש לי קולות זה כל הזמן מרגיש כאילו אני מדבר אפילו שלא יוצאת לי מילה מהפה, זה גורם לאי שקט נוראי ולניתוק כי אני כל הזמן מנסה להתגבר על ההרגשה שאני מדבר.אני לא מצליח לקרוא את המציאות סביבי וזה פוגע לי בחיי החברה אנשים נראה לי לא מבינים אותי כראוי. השאלה שלי,אפשר בעזרת איזה תרגיל שאתה מכיר מנסיונך שיכול לטפל בבעיה שלי? תודה מראש

07/08/2012 | 00:17 | מאת: איילת

האם אתה לא לוקח כדורים שעוזרים לך למצב הפסיכוטי?

07/08/2012 | 15:59 | מאת: אורן

מצב פסיכוטי הוא דבר שנמשך כחודש ואז נרגעים ומנסים להתמודד בעזרת כדורים למינהם

09/08/2012 | 13:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אתה מתאר קשיים בהתמודדות עם תסמינים פסיכוטים ממושכים (שמיעת קולות). אין אפשרות לטפל דרך פורום אינטרנט אולם באופן כללי ניתן לומר שאפשרויות הפעולה כוללות בין השאר הן שינויים תרופתיים והן טיפולים פסיכולוגיים שונים. יש מחקרים שמראים שטיפול פסיכולוגי מסוג CBT (קוגניטיבי התנהגותי) יכול לעזור, לא בהפסקת הקולות אלא בדרך הפירוש שלהם וכתוצאה בשיפור יכולת ההתמודדות היום יומית. בכל מקרה יש להתייעץ עפ הפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

14/03/2013 | 03:07 | מאת: הראל

היי אורן גם לי יש את אותה בעיה , כיום קצת יותר רגועה, אשמח לשוחח איתך. 0546806766 לדעתי נוכל ביחד לפתור את הבעיה.

מנהל פורום סכיזופרניה