טיפול בבן משפחה חולה סכיזופרני עם הפרעת אישיות קשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/07/2012 | 10:06 | מאת: טלי

שלום , לפני כמה שנים אובחנה גיסתי כחולה סכיזופרנית עם הפרעת אישיות קשה , מאז היא טופלה במספ' כדורים אשר ייצבו את מצבה , לפני כחצי שנה קיבלה התקף קשה אשר גרר שינוי בתרופות ובן הייתר הופעת תופעות לוואי קשות כגון חוסר מנוחה הליכה הלוך ושוב חוסר חשק לבצע פעולות פשוטות , מחסור ברגשות , הזנחה קשה. בעקבות ההתקף החליט בעלי לקחת על עצמו את הטיפול באחותו והביא אותה להתגורר עימנו , בהסכמתי כמובן . לאחר מס' ימים הגעתי להחלטה כי איני יכולה להתמודד עם המצב החדש היות ויש לי שני ילדים קטנים בבית אשר מאוד אוהבים את דודתם ובניסיון לשחק עימה מציקים לה והיא דואגת לצאת מהבית כאשר הילדים ערים . המצב ממש קשה ובעייתי ולפי דעתי היא צריכה טיפול 24 ש' עזרה להתקלח ולבצע פעולות בסיסיות , אני מגיעה למצב שאני ממש חרדה לבטחונה ואופן הטיפול שהיא מקבלת , מצד שני אני מאוד מעריכה את בעלי על היוזמה שלקח בניסיון לטפל באחותו . קשה לי לראות אותה מתנהגת בצורה הזאת וזה גורם לי הרגשה לא נעימה . (במיוחד שהילדים צופים במתרחש בבית )אנחנו חסרי ידע בנושא ולא יודעים מה לעשות להמשיך ככה אי אפשר , מה עושים ???? מצד שני אני לא רוצה לפגוע בבעלי שבסופו של דבר הוא פגוע יותר מכולם.

26/07/2012 | 11:39 | מאת: שלמה

מנסיון אישי. טיפול בבן משפחה בבית במצב שאת מתארת הוא משימה קשה מאוד שתובעת כוחות נפש כמעט בלתי אפשריים מבני המשפחה המעורבים.אני מבין שאשפוז זה דבר מאוד קשה רגשית לבצע, אבל לפעמים אין ברירה. האם אשפוז עומד על הפרק? יש אפשרות נוספת להביא הביתה אחות בתשלום שתטפל בה, אבל זה כמובן כרוך בהוצאה נכבדה שאינני יודע אם מתאימה לכם. בנוסף,המצב הזה יכול להשפיע מאוד רע על הילדים וצריך לחפש דרך לטפל בה במקום אחר ולא בביתכם. גילוי נאות, אני לא רופא אך מכיר את הנושא מהתנסות במשפחה. מאחל לכם כל טוב ושהגיסה תחלים במהרה

05/08/2012 | 00:12 | מאת: עמית

טלי שלום אני מרגיש שאת כותבת מהלב המצב הוא לא פשוט ,האם היא מוכרת לביטוח הלאומי ? בין אשפוז לבין טיפול בבית יש מסגרות רבות ברחבי הארץ כגון קהילות תומכות,דיור מוגן וכדומה . אני מציע לכם לשקול אפשרויות אלו ,עובדים בהם אנשי מקצוע שזוהי התמחותם. גילוי נאות-אני עובד בתור מדריך שיקום במסגרת של קהילה תומכת .

09/08/2012 | 12:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכתבו כאן המשתתפים בפורום, טיפול בבן משפחה הסובל מסכיזופרניה בזמן החמרה היא משימה לא פשוטה. לשם כך יש גורמי מקצוע. מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר ועם העובד הסוציאלי. בהתאם למצב הנפשי ניתן להתאים תכניות טיפול ושיקום מגוונות שיכולות לכלול מצד אחד אשפוז (או אשפוז יום) במקרה הצורך ומצד שני יש אפשרויות של תמיכה בקהילה כגון מתן שירותים של ליווי כגון חונך או סומך, מעבר לדיור מוגן או הוסטל, מתן שירותים חברתיים כגון מועדון חברתי או תעסוקתי, מתן עבודה כגון תעסוקה מוגנת או נתמכת וכד'. כמו כן יש לומר (כפי שכתבתי כאן רבות) שהתמיכה בבני המשפחה היא חשובה ביותר לצורך התמודדות עם בן משפחה הסובל מסכיזופרניה. לפעמים חשוב לא פחות ללמוד במה _לא_ להתערב (יש משפחות שמעורבות "יותר מדי" בחיי בן המשפחה החולה ובכך גורמים רק להחרפה במצבם). בכל אופן אני לא יודע מאיזה אזור אתם, אבל אני יכול לומר שבהרבה מרפאות לבריאות הנפש יש גם מסגרות של תמיכה במשפחות (בד"כ קבוצות שבועיות). יש ליצור קשר עם המרפאה שלכם ולברר. כמו כן, יש מסגרות רבות בקהילה כגון (בין השאר): מל"מ (מתמודדים למען מתמודדים) http://www.malam.org.il/, ממ"ן (מרכז למידע ושיתוף לקהילת משפחות מתמודדי נפש) http://www.maman.org.il, בית אקשטיין http://www.b-e.org.il/htmls/home.aspx, עמותת אנוש http://www.enosh.org.il/ ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה