הקלה בתדירות ההתקפים?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/07/2012 | 22:29 | מאת: בעל

שלום, רציתי לשאול את הד"ר , האם יש סטטיסטיקה לגבי הגיל (עבור נשים, אבל מעניין גם לשמוע תשובה לגבי גברים), שבו כמות/עוצמת ההתקפים הפסיכוטיים בחולה סכיזופרניה יורדים. האם נכון שאחרי גיל 40 יש הקלה? תודה מראש,

15/07/2012 | 02:39 | מאת: אילן

לא, לצערינו אין קשר לגיל. ההתקפים הפסיכוטיים לא פוחתים בהקשר לגיל.:(

16/07/2012 | 08:02 | מאת: מרים

יש הרבה פחות התקפים אם בכלל . יש מאמר גדול(באנגלית) שמצאתי באינטרנט שמדבר על כל שרוב ההתקפים הם בין הגילאים 20 ל-50 (בממוצע כמובן). כמובן שיש גם יוצאים מהכלל ,שמקבלים התקפים לפני גיל 20 ואחרי גיל 50,אבל במקרים אלה ,ההתקפים אחרי גיל 50 באים בעוצמה נמוכה.

24/07/2012 | 19:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. באופן סטטיסטי בסכיזופרניה יש ירידה הדרגתית בתדירות ובעצמת ההתקפים עם הגיל. זה נכון גם לגבי נשים וגם לגבי גברים. כמובן שיש הרבה מקרים יוצאי דופן. אגב, בהפרעה דוקוטבית (מאניה דפרסיה) זה הפוך ויש עליה בתדירות ההתקפים עם הגיל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה