אני נמצא בחול ושולחים לי קספליון מהארץ

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/07/2012 | 19:24 | מאת: יוסי

אני נמצא בחול ולקחתי איתי קספליון מהארץ גם מצאתי אחות שמוכנה להזריק לי.הרופאים במדינה בה אני נמצא לא מוכנים לטפל בי כי אני נחשב תייר.מצד שני אני פה כבר חצי שנה ואשוב לארץ רק בעוד חצי שנה.אני עושה טיול גדול בעולם. רציתי לשאול איך אני ממשיך לקבל קספליון מהארץ למרות שהרופא לא רואה אותי? איך אני מקבל בדיקות פרולקטין(יצאתי לחו"ל עם פרולקטין קרוב ל-2000) אף אחד לא מוכן לעשות בדיקו כאלה לתיירים. האם יש דרך שאתה מכיר שגם חולי זכיזופרניה יהנו מטיול ארוך בעולם?

24/07/2012 | 19:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זה תלוי בפוליסת הביטוח שלך. בכל מקרה תמיד ניתן לפנות לטיפול פרטי בחו"ל אם יש צורך. כפי שכבר כתבתי בדיונים קודמים מומלץ לקחת מכתב מהפסיכיאטר המטפל בארץ (עדיף באנגלית ואם אי אפשר אז לתרגם אותו באופן מקצועי). לגבי בדיקות פרולקטין - שוב, אם פוליסת הביטוח לא מכסה בדיקות דם שגרתיות (וסביר להניח שהיא לא) אז אכן הברירה היחידה שלך היא לעשות בדיקה באופן פרטי. יש לומר שאם אין תופעות לוואי מהפרולקטין (כגון תופעות לוואי מיניות) אז אין סכנה מיוחדת ברמות גבוהות, אין דחיפות מיוחדת בלבצע בדיקה כעת וניתן להמשיך במעקב כשתחזור לארץ. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה