מצוקה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/07/2012 | 23:59 | מאת: הילה

קרובת משפחה שלי מאובחנת כסכיזופרנית היא בת 60. בחודש האחרון אינה נוטלת כדורים הפסיכיאטר מסרב להמשיך לטפל בה. בבית המצב קשה היא מתפרצת בצעקות והתפרצויות זעם קשות מאיימת על בעלה שתיפנה למשטרה ותספר שהוא אלים כלפיה. היא לא מוכנה לקחת את הטיפול התרופתי. לא מוכנה לדבר עם אף אחד ותוקפת מילולית כל מי שמנסה להתקרב אליה. החיים בבית קשים על הבעל הוא בחרדה מתמדת שהיא תתפרץ וחושש ממנה. מה אפשר לעשות? למי ניתן לפנות. נראה כי בקהילה אף אחד לא מוכן לעזור.

08/07/2012 | 20:49 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מומלץ לארגן ביקור בית כדי לבחון את מצבה לעומק. ניתן לפנות לרופא המשפחה, לעובד/ת סוציאלי/ת ברווחה או לפסיכיאטר באופן פרטי. לאחר בדיקה מעמיקה ניתן יהיה להגיע למסקנות טיפוליות ולבחון את אפשרויות הפעולה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה