הבן שלי הובחן כסכיזופרן,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/07/2012 | 11:50 | מאת: שאול

מאז ההתקף של בני אני קורא על המחלה המון חומר ורוצה לדעת אם הבנתי נכון: *המחלה נמשכת (בממוצע) בין הגילאים 20 ל- 50 *המרווח הממוצע בין ההתקף להתקף הוא כ- 5 שנים,דהיינו מדובר בכ-6 התקפים בסך הכל. *המחלה מאופיינת בירידה בתפקוד אך לא בהכרח.יש המתפקדים מצוין בין ההתקפים. * משך התקף הוא כחודש-חודשיים בממוצע. *הטיפול התרופתי הקיים כיום מסוגל למנוע את ההתקפים או להגדיל את משך ההפוגות בין ההתקפים ומקטין את עוצמתן. * הטיפול המקובל הוא כדורי רספרדל. * הטיפול החדשני הוא זריקת אינבגה אחת לחודש *הטיפול הטוב ביותר מבחינת מיעוט תופעות לוואי הוא כדור בשם אבאליפיי אנא תקן אותי בנקודות בהן שגיתי.תודה.

08/07/2012 | 20:27 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) ההפרעה פורצת בד"כ בגילאים 15-35, אך לעיתים היא יכולה לפרוץ גם לפני גיל 15 או אחרי גיל 35. לגבי הימשכות ההפרעה - בד"כ מדובר בהפרעה כרונית שנמשכת לאורך החיים. 2) קשה להתייחס ל"מרווח ממוצע בין ההתקפים". זה _מאד_ אבל _מאד_ משתנה מאחד לאחד. יש כאלה שיש רק התקפים בודדים בכל החיים. יש כאלה שנשארים במצב פסיכוטי תמידי. יש כאלה שההתפקים קצרים. יש כאלב שסובלים מהתקפים ממושכים ורציפים. יש כאלב שחוזרים לתפקוד רגיל. יש כאלה שסובלים מהפרעות תפקודיות קשות. וכד'. 3) גם משך ההתקפים _מאד_ משתנה מאחד לאחד ויכול לנוע בין ימים בודדים לבין כל החיים. 4) "המחלה מאופיינת בירידה בתפקוד אך לא בהכרח.יש המתפקדים מצוין בין ההתקפים" - נכון. 5) "הטיפול התרופתי הקיים כיום מסוגל למנוע את ההתקפים או להגדיל את משך ההפוגות בין ההתקפים ומקטין את עוצמתן" - גם נכון. 6) הטיפול המקובל הוא תכשירים נוגדי פסיכוזה. הבחירה על סוג התכשיר תלוי במצב הקליני ובפרופיל תופעות הלוואי. זה נכון שבמקרים רבים ריספרדל הוא התכשיר הראשון שנותנים, הן בשל הנחיות משרד הבריאות והן מכיוון שמדובר בתרופה מדור שני שיש אתה כ-20 שנות נסיון ופרופיל תופעות לוואי סביר. 7) יש כל הזמן פיתוחים חדשים, אינווגה היא רק אחת מהן. תרופות חדשות (יחסית) אחרות הן אביליפי, ספריס ועוד. יש להדגיש (כפי שכתבתי רבות בפורום) שרב התרופות, גם החדשות, בסה"כ יעילות במידה דומה וההבדל הוא בעיקר בפרופיל תופעות הלוואי שלהן. 8) אי אפשר לומר שהטיפול עם הכי פחות תופעות לוואי זה אביליפי. ראשית, גם לאביליפי יש תופעות לוואי כגון אי שקט, כאבי ראש, עצירות ועוד. שנית - יש לזכור שכל אחד מגיב אחרת ואין אפשרות להכליל. למשל יש כאלה שדווקא יסבלו מתופעות לוואי עם אביליפי אך לא עם תכשירים אחרים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה