יש לי מוסר גבוה בנטילת תרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/07/2012 | 19:58 | מאת: מורן

אם יש לי מוסר גבוה בנטילת תרופות,האם יש מניעה להעביר אותי מקספליון לאביליפי? הבעיה הגדולה עם קספליון זה תופעות לוואי קשות. שמעתי שלאביליפי אין תופעות לוואי בכלל. הכרתי בחור במרפאה בה אני מטופלת שסיפר שגם הוא נורא סבל מהקספליון וכעבר לאביליפי החיים שלו השתנו. האם זה נכון? לאביליפי אין תופעות לוואי? רציתי גם לדעת האם אביליפי מתאים כתרופה מונעת התקפים ,ואם כן,מה המינון שיש לקבל כאשר לא נמצאים בהתקף. תודה רבה רבה על התשובות.

08/07/2012 | 20:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לכל תרופה יש תופעות לוואי, גם לאביליפי. תופעות הלוואי של אביליפי יכולות להתבטא באי שקט, כאבי ראש, עצירות ועוד. הוא פחות גורם לעליה במשקל או תופעות לוואי מיניות בהשוואה לקספליון. מבחינת יעילות נוגדת פסיכוזה - כפי שנכתב כאן רבות, רב התכשירים יעילים באותה מידה, ביניהם גם הקספליון והאביליפי. המינון תלוי במצב ובד"כ נע בין 10מג ל-30מג. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה