שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/06/2012 | 23:50 | מאת: ח

האם זה נכון שרמות הדופאמין במוח יורדות באופן משמעותי לאחר גיל 45, ואם כן, האם מצב זה מאפשר להוריד את מינון התרופות האנטי-פסיכוטיות בפציינטים הנוטלים אותן? תודה.

08/07/2012 | 13:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זה נכון שבאופן סטטיסטי שבגילאים מתקדמים יש ירידה ברמות נוירוטרנסמיטורים מסויימים במח (ביניהם דופמין) אולם מדובר בסטטסיטיקה בלבד ואי אפשר להשליך את הנתון הנ"ל על מטופל ספציפי זה או אחר. ההחלטה על הפחתת מינון איפוא היא בהתאם למצב הקליני של המטופל. מבחינה סטטיסטית - זה נכון שבד"כ בגילאים יותר מתקדמים יש נטיה להפחית מינונים של תכשירים נוגדי פסיכוזה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה