מינון מירבי של רספירידל או אינוגה אינו מספיק

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/06/2012 | 00:26 | מאת: חיים

רקע: בחלוף השנים (7) מינון מירבי של רספירידל או אינוגה בהזרקה ארוכת טווח אינו מספיק ונחוצה תוספת של הלידול, גם בהזרקה, כדי ליצב את בני בן ה-30. הבן לא הקפיד על קבלת גלולות ולכן ההזרקה נתנה פתרון. לנוכח הפרעה שהתפתחה בתפקוד מיני הופסק ההלידול ואז התפתחה שוב פסיכוזה אשר יוצבה עם הלידול. הטיפול המוצע במחלקה: הטפול המוצע הוא לפונקס והחשש שלי הוא מפני חזרה לתקופה הקשה של טיפול לא סדיר בגלולות וגם מפרופיל הבטיחות של הלפונקס. מה דעתך? מצאתי ברשת סקירת מחקרים על תוצאות טובות סטטיסטית לשילוב של אביליפיי עם רספירדל/אנווגה בהקטנת פרולקטין ושפור תיפקוד מיני. לפי הרישום בארץ לאביליפיי לא ניתן לשלב אותו עם תכשירים אחרים אך, אפשר(אם יסכימו) להרשם לנסוי עם זריקה ארוכת טווח של האביליפיי. האביליפיי, גם כתכשיר יחיד עדיף בעיני על הלפונקס... ישר כח, אב

23/06/2012 | 07:18 | מאת: ירון

אב יקר, תרומתי הצנועה לך היא ניסיוני. ברגע שעברתי לאביליפיי חזר במהירות התפקוד המיני במלואו. בעבר הייתי על סוליאן, זפרקסה ורספרדל. כולן השפיעו על המטבוליזם ועל החשק והתפקוד המיני. אני נוטל כדורי אביליפיי לא זריקה, לכך נדרשת משמעת. ההצלחה לך עם בנך, ירון

25/06/2012 | 09:55 | מאת: חיים

לפני שמתמודדים עם תופעות הלוואי צריך לתת מענה לפסיכוזה. הבעיה היא המינון הגבוה הנחוץ כדי לאזן את בני.

08/07/2012 | 12:59 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מובן שאין אפשרות לתת המלצות טיפוליות ספצפיפיות דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - לפונקס הוא תכשיר נוגד פסיכוזה מצויין, היחיד שלפי רב המחקרים יותר יעיל מהתכשירים האחרים (כולל אביליפי) הן בסתמינים ה"חיוביים" והן בתסמינים ה"שליליים". החסרון שלו - יש סיכון (אמנם קטן) של פגיעה בכדוריות הדם הלבנות ולכן יש צורך בבדיקות דם סדירות, תחילה כל שבוע ולאחר 18 שבועות פעם בחודש. כמו כן הוא יכול לגרום להשמנה ולתסמונת מטבולית. מבחינת תופעות לוואי מיניות - בד"כ הוא לא מעלה פרולקטין ולפיכך בד"כ אים תופעות לוואי מיניות. מבחינת שילוב של אינווגה וריספרדל - באופן כללי יש לומר שהגישה כיום היא לא לתת מספר תכשירים נוגדי פסיכוזה ביחד (מה שקרוי "פוליפרמקולוגיה), מכיוון שמבחינת רב המחקרים לא מוכחת יעילות מעבר למתן תכשיר בודד - אך יש יותר תופעות לוואי, שלא לדבר על המחיר הכלכלי. יחד עם זאת במקרים של עמידות ניכרת לטיפול יש כאלה שבכל זאת מנסים שילובים מחוסר ברירה. לדבי תופעות הלוואי המיניות עם ריספרדל - הגישה תהה בד"כ כזאת של הפחתת מינון או החלפה לטיפול נוגד פסיכזה אחר - ולא הוספת של עוד תכשיר נוגד פסיכוזה. ספציפית לגבי השילוב של אבליפי וריספרדל - אין מחקרים רחבי היקף שמראים יעילות מהותית. בכל מקרה מדובר במחקרים קטנים שבודקים תקופות קצרות שהתוקף הסטטיסטי שלהם לא גבוה. ולבסוף - בכל מקרה אין בארץ אישור בארף לקבל שני תרופות מדור חדש בהנחה - כך שאת התכשיר השני יהיה צורך לקנות במחיר מלא (ומדובר ברופות יקרות). בברכה, ד"ר אהוד ססר

25/02/2016 | 22:04 | מאת: דניאל

האם שילוב של לפונקס וריפרדל זה יעיל

מנהל פורום סכיזופרניה