קרובת משפחה חולת סכיזופרניה מסרבת להתאשפז

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/06/2012 | 21:30 | מאת: אלינה

שלום. יש לי קרובת משפחה שאובחנה כחולת סכיזופרניה לפני כ10 שנים ומאז הייתה בטיפול תרופתי (זריקות). לפני כחצי שנה היא הפסיקה לקחת טיפול ומצבה התדרדר מאוד. כמו כן היא עברה לגור רחוק מאיתנו באילת ואין לנו גישה אליה חוץ מבטלפון. היא מסרבת להתאשפז ולקבל עזרה ואנחנו לא יודעים מה לעשות איתה.אי אפשר לדבר איתה על הנושא היא מתחילה לקלל ומנתקת את הטלפון. ידוע לנו שאי אפשר לקחת אותה בכוח לבית חולים. האם יש משהו שניתן לעשות?

19/06/2012 | 15:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הדבר היחיד שניתן לעשות זה לנסות לשכנעה. ניתן לארגן ביקור בית של אנשי מקצוע (כגון רופא משפחה, עו"ס, פסיכיאטר פרטי)היכולים להתרשם ממצבה ולנסות לשכנעה לקבל טיפול ו/או לפנות לאשפוז במידת הצורך. כמו כן הם יוכלו להתרשם באם יש במצבה מרכיבים כלשהם של מסוכנות כלפי עצמה או סובביה שנובעים ממצבה הנפשי. במקרה כזה ניתן יהיה לפנות לפסיכיאטר מחוזי לשקילת צורך בהוראת בדיקה כפויה בבית חולים פסיכיאטרי. אך יש לזכור שאם אין מסוכנות ממשית - אין אפשרו לכפות עליה דבר (הרי מדובר בזכויות אדם בסיסיות). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה