הופיין 56/2, חולון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/06/2012 | 14:35 | מאת: רעיה

בני בן 28 מטופל בריספרדל 4 מג.בבדיקת דם הפרולקטין שלו קפץ ל-1450, ורופא המטפל המליץ על סאפריס 10 מג וביתנים להמשיך 2 מג ריספרדל.השאלות הן: למה 10 מג ולא 5? כמה זמן עוד להמשיך עם ריספרדל? מתי מתחילה השפעה הרצויה של סאפריס הרצויה? ואם התרופות האלה - סאפריס ורספרדל משפיעות על כולסטרול?אצל בני גם כולסטרול מעל גבול ב 15%. בתודה מראש - רעיה

15/06/2012 | 19:39 | מאת: ירון

היום קיימת תרופה שאינה מייצרת פרולקטין כל כך גבוה. שמה אביליפיי abilify. התרופה מצריכה אישור של קופת חולים כדי לקבל השתתפות הקופה. מימון עצמי יקר מאוד.

17/06/2012 | 08:39 | מאת: מוטי

יש לה תופעות לוואי.

19/06/2012 | 14:59 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) למה סאפריס 10מג? ההחלטה היא של הרופא המטפל לפי התרשמות קלינית. בכל מקרה המינון המקובל של סאפריס נע בין 10מג ל-20מג ביום וניתן פעמיים ביום (כלומר 5מג פעמיים או 10מג פעמיים ביום). 2) כמה זמן להמשיך עם הריספרדל? הנוהג היא לעשות החלפה הדרגתית בין תרופות. לגבי משך הזמן אין תשובה ספציפית וזה תלוי במצב הקליני ע"פ ההתרשמות של הרופא המטפל. 3) מתי מתחילה ההשפעה? בממוצע תוך 3-4 ימים, אם כי לפעמים זה לוקח מספר שבועות. נהוג לומר שיש לנסות תרופה חדשה לתקופה של 4-6 שבועות לפני שמחליטים אם היא יעילה או לא. 4) השפעה על כולסטרול - ריספרדל יכול לגרום לעתים לתסמונת מטבולית (כלומר עליה של כולסטרול, יתר לחץ דם, השמנה, הפרעות במטובליזם של סוכר). לסאפריס יש השפעה מינימלית (כלומר בד"כ לא מעלה כולסטרול). תרופות נוגדות פסיכוזה חדשות אחרות עם השפעה מינימלית בלבד על כולסטרול - סוליאן, גאודון, אביליפי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה