סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/06/2012 | 23:28 | מאת: דן

קראתי שחולי סכיזופרניה נולדים עם אזורים מסוימים גדולים יותר במוח. האם אפשר לבדוק את זה עם MRI ? תודה.

19/06/2012 | 14:34 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לבדוק ב-MRI מטופלים עם סכיזופרניה בלידה - כי האבחנה נעשית רק בגילאים ממוצעים של 15-35. לפיכך המחקרים נעשים בדיעבד - לאחר שנעשית האבחנה. מכאן שיש מחקרים רבים של MRI (ושיטות הדמיה נוספות) שנעשו אצל מטופלים עם סכיזופרניה לאחר אבחנתם, ואלה מראים ברוב המקרים שיש _ירידה_ בנפח של איזורים מסויימים במח, לא עליה. באופן ספציפי מרבית המחקרים מראים ירידה בנפח המוחי באיזורים של האמיגדלה, ההיפוקמפוס, הפרה-היפוקמפוס, התלמוס, איזורים פרה-פרונטלים ועוד. בגרעינים הבזלים רואים לפעמים עליה בנפח ולפעמים ירידה בנפח. העליה קשורה ככל הנראה לטיפול התרופתי. ממצא שמראה על הירידה הגלובלית בנפח הוא הממצא הידוע של הגדלת החדרים (האיזורים עם נוזל ה-CSF). אלה הרי גדלים על חשבון הנפח המוחי שקטן. בכל מקרה מדובר בסטטסיטיקה ואצל מטופל ספציפי זה או אחר יכול להיות שלא ימצאו שום שינוי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

19/06/2012 | 21:21 | מאת: דן

אז הירידה בנפח היא רק יחסית למה שהיה קודם לכן, ולא מתחת לאיזשהו סטנדרט באוכלוסיה? כלומר, אם בוחנים אדם לאחר התקף פסיכוטי אי אפשר לשלול אבחנה של סכיזופרניה ע"י זה שמראים שיש לו נפח X או להפך? תודה רבה.

מנהל פורום סכיזופרניה