טיפול בעזרת הורמון אסטרוגן לנשים חולות סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/06/2012 | 23:07 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר, ראשית, אני רוצה להודות לך (בשם כל הפורום אם יורשה לי), על המסירות בה אתה עונה על השאלות באתר. מיותר לציין כמה תמיכה אתה מעניק לחולים ולבני משפחותיהם. ישר - כח! שנית, ניתקלי במספר מאמרים המראים שיפור לכאורה בנשים שנטלו אסטרוגן במינון כלשהוא, ביחד עם הטיפול התרופתי. שאלתי היא - האם יש בארץ כבר טיפול שכזה? אם כן , היכן ניתן לקבלו? אם לא , האם ידוע לך מתי ייכנס? כמו כן אם ידוע לך על חסרונות (לי ידוע על הגדלת סיכון לסרטן שד ולבעיות כלי דם ולב), אנא פרט. תודה, אנונימי...

11/06/2012 | 16:40 | מאת: רננה

ועל תשובותיו המעמיקות והמדויקות. אני מאד נעזרת בו. תודה מכל הלב.

19/06/2012 | 14:18 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מרבית המחקרים שנעשו הראו שהתערבויות טיפוליות עם אסטרוגן לא היו יעילות בסכיזופרניה. אמנם יש מחקרים בודדים (ברמה של "תיאורי מקרה" - שהמשקל הסטטיסטי שלהם קטן מאד) שהראו שיפור מסויים במקרים של פסיכוזה לאחר גיל המעבר - אך כאמור אין מחקרים ברמה גבוהה של אמינות שמוכיחים יעילות ויש לקחת בחשבון שיש תופעות לוואי כפי שציינת - הגדלת הסיכון לסרטן השד ומחלות לב. אז השורה התחתונה - אין כיום עדות מחקרית ברמה אמינה שמצביעה על יעילות של אסטרוגן כטיפול בסכיזופרניה והסיכון בנטילה הוא לא מבוטל. לפיכך זה לא טיפול מומלץ לסכיזופרניה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה