הופעה של התקף פסיכוטי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/06/2012 | 20:56 | מאת: רותם

האם התקף פסיכוטי יכול להופיע בפתאומיות? גם כשאין מצב דחק מסוים או שימוש בסמים?

17/06/2012 | 12:17 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. התקף פסיכוטי יכול להופיע גם בפתאומיות וגם בהדרגה על פני תקופות שונות. יכולים להיום ברקע מצבי דחק ספציפים - וגם לא. בכלל - הסיבות למצבים פסיכוטים רבות ומגוונות ורק בחלקן מתברר שמדובר בסכיזופרניה (ובמרבית המקרים זה לא). באופן כללי ניתן לומר שאם התקף פסיכוזה מופיע בתפאומיות וגם יש מצב דחק ספציפי - אז הפרוגנוזה (כלומר התחזית) טובה יותר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה