עייף אחרי כמה שנות פעילות, אפשרי? קשור למחלה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/06/2012 | 11:38 | מאת: רונן

אני בן 22 וחולה סכיזופרניה. מגיל 17 עד גיל 21 עשיתי המון עבודות פיזיות וספורט, הייתי עובד עבודה פיזית מהרגע שאני קם עד לרגע שהייתי הולך לישון,ואם לא הייתי עובד אז הייתי לומד או עושה ספורט. ובמשך ה-4 שנים האלה הרגשתי משנה לשנה שאני פחות מרוכז ואם פחות אנרגיות. בנוסף הגעתי גם למצב שאם אני הולך לישון בלי שמעירים אותי, אז אני ישן כ-12 שעות. האם זה הגיוני כל מה שכתבתי?אולי זאת עייפות מצטברת?אולי זאת המחלה? רשמתי כאילו שאני יודע אבל אני לא יודע אם זה אפשרי.

03/06/2012 | 13:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. עייפות יכולה להיות תסמין כללי למגוון מצבים שונים - דכאון, מחלה גופנית (כגון תת פעילות בלוטת התריס), חסרים תזונתיים שונים, תופעות לוואי של תרופות ועוד. צריך לפנות לרופא המשפחה ולפסיכיאטר לצורך בירור הסיבה ומתן טיפול בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה