סטטיסטיקות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/05/2012 | 00:20 | מאת: רותי

שלום, האם יש איזשהו גבול שממנו אפשר לומר שלא מדובר ברמסייה ארוכת שנים אלא בהחלמה מלאה? הכוונה למספר שנים בריאות אחרי התקף ראשון ללא תרופות.. קראתי שאחרי 8 שנים זה נחשב החלמה מלאה- מה המשמעות של זה? האם יש סטטיסטיקה להתקפים חוזרים אחרי 8 שנים מהתקף ראשון ללא תרופות?

03/06/2012 | 13:21 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני לא יודע על "גבול" ספציפי של שנים שלאחר מכן אומרים שיש החלמה מלאה, צריך לראות כל מקרה לגופו ולבחון בים השאר מה הם מדדי ההחלמה. בסה"כ, כפי שכתבתי רבות בפורום לגבי סכיזופרניה והחלמה - לעתים האבחנה הראשונית מוטעית, לעתים האבחנה משתנה עם השנים ולעיתים (אמנם זה נדיר) יש החלמה מלאה. האבחנה הראשונית אינה חקוקה באבן ואני מכיר לא מעט מקרים שאובחנו כסובלים מסכיזופרניה ובהמשך האחבנה התבטלה לאחר שבדיעבד התברר שמדובר בהפרעות אחרות (סמים, מחלות גופניות ועוד). מבחינת סטטיסטיקה - אני לא מכיר מחקרים שנעשו על הסיכוי להישנות של התקפים פסיכוטים אחרי 8 שנים של רמיסיה, ברור שזה מוריד את הסבירות לכך, אבל זה בהחלט קורה לפעמים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה