תסמינים חיוביים בלבד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/05/2012 | 17:36 | מאת: נורה

שלום, האם יכול להיות מצב בו לחולה יש אך ורק תסמינים חיוביים של המחלה? אם כן, האם יש למחלה שם ספציפי יותר? והאם מטפלים בחולה עם התרופות "הרגילות" של סכיזופרניה?

03/06/2012 | 13:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אם יש "רק" תסמינים חיוביים שכוללים רק מחשבות שווא ללא הזיות, ללא הפרעות בהלך החשיבה, ללא תכן ביזארי (כלומר מחשבות השווא יכולות בתאוריה להיות נכונות בניגוד ל, למשל, מחשבות ש"גונבים מחשבות" וכד'), ללא סימנים שליליים או פגיעה בתפקוד - אז במקרה כזה מדובר בד"כ בהפרעה בשם "הפרעה דלוזיונלית" שהיא לא סכיזופרניה (וגם ככל הנראה לא קשורה לסכיזופפרניה מבחינה גנטית או סיבתית). הטיפול לעומת זאת דומה - תכשירים נוגדי פסיכוזה וטיפולים פסיכולוגים שונים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה