תופעת לוואי של זיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/05/2012 | 22:40 | מאת: גלית

שלום ד"ר ססר, אחותי נוטלת כדורי זיפרקסה פעמיים ביום ובנוסף גם דיקינט. דיקינט נתנו לה מאחר והתופעות לוואי של הזיפרקסה גרמו לה לחוסר מנוחה ותזזיתיות בצורה נוראית.. כיום, התופעות הן פחות מפריעות אבל בשעות הערב כשהיא מגלה קצת סימני עייפות היא מתחילה לזוז יותר מידי, יושבת בחוסר מנוחה אפילו כשהיא שוכבת במיטה היא פתאום מתחילה לזוז במהירות ומפסיקה..זה מאוד מדאיג ומקשה עלינו ללכת איתה למקומות בשעות שאחרי שמונה בערב. האם תופעה זו מוכרת ? האם ניתן לעשות משהו בנידון? אשמח לקבל תגובה גלית.

03/06/2012 | 12:29 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. את מתארת תופעה של אי שקט ותזזיתיות לאחר טיפול תרופתי. זה יכול להתאים לתופעת לוואי בשם "אקטיזיה" (אי שקט פנימי) שיכולה להיגרם מטיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות (אם כי בד"כ מתכשירים דור ראשון ולא מדור שני כגון זיפרקסה). כמו כן יש לבדוק שהאי שקט לא נובע מסיבות אחרות (עליה אפקטיבית, פסיכוזה ועוד) כי אז יש לטפל בהתאם. במידה ואכן מדובר באקטיזיה (ואת זה יחליט פסיכיאטר לאחר בדיקה) ניתן לעשות מספר דברים - 1) להוסיך תכשיר נגד אקטיזיה (בד"כ תכשיר בשם דרלין ולא דקינט שפחות עוזר במקרים אלה), או 2) להפחית מינון זיפרקסה או 3) להחליף לתכשיר אחר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה