שאלות על סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/05/2012 | 21:55 | מאת: אבא מודאג

מספר שאלות: 1. האם העובדה שלאם יש סכיזופרניה (פרנואידית), קלה ביותר, מקטינה את הסיכון הסטטיסטי של ילדיה לפתח את המחלה? 2. האם במידה וחלילה ילדיה יפתחו את המחלה, ניתן לומר (מבחינת מחקרים שהראו זאת), שגם להם המחלה תהיה באותה דרגת חומרה? 3. האם ניתן לומר (סטטיסטית , לפי מחקרים), שאם חלילה אחד הילדים יפתח סכיזופרניה , תהיה זו סכיזופרניה מאותו הסוג כמו של האם? למשל סכיזופרניה פרנואידית? תודה, אבא מודאג.

03/06/2012 | 11:32 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) אתה שואל - "האם העובדה שלאם יש סכיזופרניה (פרנואידית), קלה ביותר, מקטינה את הסיכון הסטטיסטי של ילדיה לפתח את המחלה?" אז ראשית, הסיכון הסטטיסטי ללקות בסכיזופרניה שהורה אחד סובל מההפרעה הוא בכל מקרה נמוך - כ-12% - כלומר 88% שלא. לגבי ההשפעה על חומרת ההפרעה על התורשה - אין נתונים על כך. זה נכון שההגיון אומר שאם ההפרעה קלה ביותר אז המשקל התורשתי אולי קטן יותר, אבל זה לא נבדק ויש מקרים רבים שמראים בדיוק את ההיפך (כלומר הפרעה קשה אצל האם וקלה אצל הילד או להיפך). 2) ראה תשובה קודמת. 3. זה לא יהיה בהכרח אותו "סוג". אבל כפי שנכתב בהתחלה - בכל מקרה מדובר באחוז נמוך מאד שהילד ילקה בהפרעה נפשית. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה