סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/05/2012 | 17:04 | מאת: שמעון

שלום לדוקטור יש לי סכיזופרניה. ואני רוצה להשתלב בעבודות בשוק החופשי. ביקשו ממני בעבודה (כחלק מהתנאי קבלה)אישור מרופא שהכל אצלי בסדר ורציתי לדעת האם הרופא משפחה יכתוב לי בדף שאחת האבחנות שלי הן סכיזופרניה? הרי זה דבר סודי ולא הייתי רוצה שהבוס בעבודה ידע שזו ההבחנה שלי כי אם דבר כזה יקרה הוא יסרב מלקבל אותי. אז האם הרופא משפחה יכתוב את זה?או לא?

21/05/2012 | 21:50 | מאת: adi

היי. לדעתי הוא כן יכתוב את זה. אבל הוא יכתוב גם שאתה מאוזן. עדי

03/06/2012 | 11:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אסור למקום עבודה לבקש פרטים על מצב רפואי (חוק זכויות החולה) אלא אם מדובר במקרים יוצאים מהכלל כמו עבודה ממשלתית או בטחוניות. וודאי ווודאי שלא אמורים לכתוב להם אבחנות רפואיות כלשהם. גם בקשה ל"אישור כללי שהכל בסדר" נוגד את חוק זכויות החולה. יחד עם זאת יש רופאי משפחה שמסכימים (בשל לחץ המופעל על המטופל מצד מעסיקים, חדרי כושר וכד') למלא טפסים כאלה. במקרה כזה - תדרוש שלא יכתוב אבחנות כלשהם, אלא רק שאין מניעה מלעבוד. לצורך חידוד העניין - אי קבלת אדם לעבודה על רקע דת, מין, גיל או מצב בריאותי - נוגד את החוק. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה