לצערי אני חושש שיש לי סיזכורפניה.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/05/2012 | 21:21 | מאת: 21 .

אני לא שומע קולות , אבל לפעמים לדוגמא אם אנשים מדברים אני לפעמים מקשיב וכאילו שומע שמדברים עלי ובגלל זה אני חושש שזה סיזכורפניה , יש לציין שזה לא כל אדם ברחוב אני מרגיש שמדבר עלי כאשר אני מקשיב , אלא אנשים מסווימים שהיו לי בעבר איתם אנטרקציה שלילית , האם יכול להיות שמה ששמעתי עלי או שזה פרי דמיוני וזאת באמת סיזכורפניה? הדילמה שלי כל הזמן האם אני באמת מה ששמעתי נכון ולא שמו לב שאני שם או שזה באמת פרי דמיוני. יש לציין שזה הפחד היחיד שלי , אני לא רואה או שומע יותר מזה , אלא רק המקרים הללו ( שיכול להיות שבאמת שזה סתם ריכלות ?) יש לציין שהייתי קצת לוקה בחרדות בעבר אבל לדעתי זה כבר עד נעלם .האם שמיעה סלקטבית היא חלק מסיזכרופניה?

03/06/2012 | 11:06 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שנכתב כאן רבות - בד"כ רוב האנשים ששואלים "האם יש לי סכיזופרניה" בסופו של דבר לא סובלים מסכיזופרניה אלא (בין השאר) מהפרעות חרדה שונות, וזאת מפני שבסכיזופרניה יש בד"כ פגיעה בבחן המציאות והתובנה למחלה, לפחות בשלבים הראשונים. גם אצלך זה לא נשמע כמו סכיזופרניה - אתה הרי אומר בעצמך שאתה לא משוכנע שזה נכון שאנשים "מדברים עליך" כך שלא מדובר כנראה בתסמין פסיכוטי. בכל מקרה, כפי שנכתב כבר מספר פעמים בפורום - אין סיבה שתסבול. אתה יכול לפנות לפסיכיאטר לצורך טיפול ואבחון. ניתן לפנות למרפאות ציבוריות עם הפניה מרופא המשפחה. כמו כן ניתן לפנות באופן פרטי, לפי העדפתך. יש רשימה של פסיכיאטרים באינדקס הרופאים בפורום. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה