כדורים שלא משפיעים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/05/2012 | 22:29 | מאת: אורי

שלום, בן דודי אובחן כחולה בסכיזופרניה ונראה שהכדורים שהוא לוקח לא משפיעים עליו, כי יש לו הזיות. האם הכדורים לא אמורים למנוע לחלוטין את ההזיות? ההזיות קיימות כיוון שהכדורים לא מתאימים לו, או שמא המקרה שלו קשה במיוחד?

17/05/2012 | 19:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לצערי הכדורים לא מונעים אצל כולם את כל התסמינים. חלק מהמתמודדים עם סכיזופרניה לא מגיבים טוב לטיפול התרופתי. חלק אחר יגיב רק לתרופות מסויימות. חלק אחר יגיבו באופן חלקי - כלומר מחשבות השווא או ההזיות לא יחלפו לחלוטין אך יירדו בעצמה לכזאת שניתן לתפקד בקהילה. בכל מקרה צריך לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה