גאודון ואבילפיי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/05/2012 | 14:31 | מאת: ישראל

אודה לך אם תוכל לענות לי, [אולי כתבת כבר על זה ותוכל לציין לי] במה שונה התרופה גאודון מאביליפי וריספרדל. כלומר, על איזה חלק תרופה זו פועלת ואילו אבלפי אחרת וריספרדל אחרת. אקווה שמובנת השאלה. ועוד שאלה, מה היא האבחנה f20.0 תודה רבה

17/05/2012 | 18:37 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) גאודון, אביליפי וריספרדל הן תרופות נוגדות פסיכוזה מדור שני. היעילות שלהן בסה"כ דומה. יש תופעות לוואי שונות - גאודון יכול לגרום להארכה (כנראה חסרת משמעות) במקטע ה"QT" באקג. כמו כן גאודון (כמו אביליפי) הוא לא מעייף ולא משמין. 2) F20.0 זה הקוד האבחנתי של סכיזופרניה פראנוידית ע"פ הקלספיקפציה העולמית (ה-ICD). בברכה, ד"ר אהוד ססר

20/05/2012 | 12:59 | מאת: ישראל

אבל אמרו לי שגאודון נועד למטרה קצת שונה מהאבילפיי? אודה לך אם תוכל להסביר לי כי ממך אני מבין שזה רק הבדל איך התופעות לוואי. תודה

מנהל פורום סכיזופרניה