סכיזופרניה- רסיטל (ציפרמיל) סוליאן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/05/2012 | 22:57 | מאת: שני :)

שלום וברכה ד"ר אהוד ססר אובחנתי כחולת סכיזופרניה ואני לוקחת רסיטל (ציפרמיל) 3 כדורים שכל כדור מכיל 20 מ"ג שזה 60 מ"ג... וסוליאן 200 מ"ג... אני לוקחת את הסוליאן בערב לפני השינה ואני מרגישה שיש השפעה לאחר המון זמן ואני נרדמת מאוד מאוחר וקמה מאוחר ובנוסף לכך המחזור שלי אינו סדיר... בעבר לקחתי ריספירדל במקום סוליאן והייתה השפעה מהירה ונרדמתי יותר מוקדם והמחזור היה סדיר ... מה ההבדל בין 2 הכדורים? יש לציין שהפסיכאיטרית שינתה לי את הכדור כי התלוננתי על עלייה במשקל... יש לי עוד שאלה - האם כחולת סכיזופרניה מותר לי שיהיה לי בן זוג שאינו לוקה במחלה או שיש יותר עדיפות לצאת עם בן אדם שיהיה במצב כמוני? ובהמשך להקים איתו משפחה והילדים לא יירשו את המחלה? יש אצלינו לצערי המון אנשים במשפחה שחולים בסכיזופרנייה בעיקר מהצד של האבא ...

17/05/2012 | 18:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) ריספרדל (ריספרידון) וסוליאן (אמיסוליפיריד) הם תכשירים נוגדי פסיכוזה מהדור החדש. יש ביניהם מספר הבדלים. הסוליאן פחות משמין, הריספרדל משפיע יותר שעות (סוליאן צריך לקחת פעמיים ביום) המטבוליזם בגוף היא שונה וכד'. כמו כן, כל אחד מגיב אחרת לתרופות שונות ויש מרכיב של ניסוי וטעיה עד שמגיעים לתרופה ה"אידיאלית". אגב, שניהם יכולים להפריע למחזור (דרך העלאת רמות פרולקטין). אם יש הפרעות במחזור צריך לברר את הסיבה. אם הסיבה היא אכן הסוליאן, יש מספר דברים שניתו לעשות כפי שכתבתי רבות בפורום, בקצרה: או לחכות, או לשנות מינון, או להוסיף תכשיר שמוריד פרולקטין, או להחליף לתכשיר אחר. 2) האם מותר שיהיה לך בן זוג שאינו לוקה במחלה? בוודאי. שוב, כפי שכתבתי רבות בפורום, כל אדם הוא אדם ומלואו בזכות עצמו לפני מתן של כל כותרת אבחנתית. צריך להכיר את האדם - לא את האבחנה. בכל אופן כדאי לבן זוגך ללמוד על סכיזופרניה באופן כללי (ספרים, רופאים, אינטרנט וכד') כדי ללמוד להכיר סימנים ודרכי טיפול - אך לזכור שההפרעה אינה מגדירה את האדם. 3) לגבי תורשה- סטטיסטית הסיכוי שלילד של זוג בו הורה אחד סובל מסכירופניה יהיה גם סכיזופנריה הוא כ-12% - כלומר רוב הסיכוי (88%) הוא שלא ילקה בהפרעה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה