סדנת טיפול התנהגותי בחיפה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/05/2012 | 16:39 | מאת: בעל מודאג

שלום, אשתי אובחנה לפני כ 4 שנים כחולה בסכיזופרניה פרנואידית (מדרגה קלה ביותר). עקב התפרצויות חוזרות של המחלה (בערך אחת ל 9 חודשים), אבקש לדעת (מלבד כדורים אותם היא נוטלת), היכן יש בחיפה סדנאות של טיפול התנהגותי קוגנטיבי, שבהן מלמדים את הפציינטים כיצד להתנהג במצבים שונים שעלולים לגרום להם לסטרס , כגון התמודדות עם קולגות בעבודה , לחץ וכדומה... אני מתכוון לסדנאות התנהגותיות , שעושות סימולציות שונות לגבי מצבים חברתיים שונים. תודה מראש.

03/05/2012 | 13:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ידוע שטיפול CBT יכול לעזור גם למתמודדים עם סכיזופרניה בעיקר באספקטים של התמודדות ושיקום. לצערי אני לא מכיר סדנאות CBT ספציפיות למתמודדים עם סכיזופרניה בארץ. אני ממליץ לפנות לאגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ולברר שם. האתר שלהם: http://www.itacbt.co.il/site/index.asp?depart_id=74049 ניתן שם לחפש מטפלים ע"פ איזור מגורים ולשאול. ניתן גם לחפש מטפלים ב-CBT באינדקס הרופאים באתר doctors כאן (הקישור בראש העמוד). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה