סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/04/2012 | 11:43 | מאת: יניב

התאונה קרתה לפני 4 שנים תאונה מאוד קשה. אושפזתי להרבה זמן מייד כשהתעוררתי בבית חולים הייתי שומע קולות בתוך הראש של מלאך שמדבר אלי. הייתי בטוח שכל האנשים יש להם קולות בראש. שאלתי מישהו ששכב לצידי בבית חולים, אם הוא שומע את הקולות והוא אמר שהוא לא שומע כלום. במשך השנתיים אחרי זה הקולות היו מציקים לי. פניתי לפסיכיאטר ולא סיפרתי לו עד היום על הקולות והמצלמות. ואובחנתי כפוסט טראומטי. אני מקבל מקבל בקביעות תרופות לפוסט טראומה ודיכאון. והקולות בראש הימשיכו להופיע לי יותר ויותר. כיום 4 שנים אחרי האירוע (התאונה) יש לי קולות בראש הקולות מיתווכחים אחד עם השני. ואני חושב שאנשים מצליחים לקרוא לי את המחשבות ולהחדיר לי מחשבות שלהם וככה לישלוט בי. אני חושב שמצלמים אותי ועוקבים אחרי בכל מקום שאני בא אליו. אני מדמיין שמצלמות מצלמות אותי ובכל מקום שאני ניכנס אני מחפש איפה יש מצלמות.תחושה שאני נירדף כל המצב הזה הוביל אותי לדיכאון. השאלה שלי מה הקשר בין התאונה שעברתי לפני 4 שנים למצב שלי היום, איך יתכן שאולי יש לי סכיזופרניה ודיכאון? אני לא מבין את המהלך מאז ועד היום. תודה מראש על התשובה שלך.

03/05/2012 | 13:03 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אתה צריך לספר על כל הסימנים לפסיכיאטר המטפל ולעבור אבחון מעמיק. יכול להיות שזה קשור לתאונה, יכול להיות שלא. צריך לבדוק. בכל מקרה צריך להתאים לך טיפול שיעזור נגד הזיות השמיעה ותחושת הנרדפות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה