המלצה לפסיכולוג איכותי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/10/2010 | 10:30 | מאת: חתלתולה

לחבר שלי יש סכיזופרניה. כמובן שבהתחלה לא ידעתי, וגיליתי לאחר מספר חודשים. החלטתי לתת לזה צ'אנס. הוא בחור צעיר יפה ומוכשר, ולמרות שהוא חולה יש לו חברים ובת זוג וגם היו לו חברות בעבר (נורמליות לחלוטין כולן ). אך הוא אינו מסוגל להתנתק מההזיות שלו ונראה שהן משתלטות על כל פיסה טובה. הוא גם אוהב את ההזיות שלו ולעיתים קרובות בוחר לא לקחת כדורים על מנת להתחבר לעולמות הפנימיים שלו. בזמן האחרון חשבתי אולי יהיה כדאי לשלוח אותו לטיפול פסיכולוגי שיעזור לו לווסת את הרגשות שלו ואולי להפנים את העבודה שהוא חולה. אני מתחילה לחשוש שהוא תמיד יעדיף את ההזיות שלו על פני החיים האמתיים(כי הוא בוחר הרבה פעמים לא לקחת כדורים) ולכן חשבתי על כאופציה טובה. אשמח לקבל המלצות על מטפלים טובים באזור ירושלים וגם אם אפשר על אנשים שהלכו לפסיכולוג וכן הצליחו להגיע לתוצאות טובות במקרה של סכיזופרניה. אשמח גם לשוחח במדיה אחרת..כמו מסנג'ר אני.

14/10/2010 | 10:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יחסים עם בן זוג המתמודד עם בעיות נפשיות הם מורכבים. יש לזכור שמתחת לתוית של "מחלה" מסתתר אדם שהוא עולם ומלואו שאפשר לקיים אתו חיים זוגיים מספקים, מהנים וארוכים. יחד עם זאת צריך להכיר את המחלה היטב, לדעת לזהות סימפטומים, לדעת מתי לתמוך, מתי לתת מרחב וכד'. כדאי ללמוד על התרופות ועל ההשפעה שלהם. מומלץ ללמוד על נתוני התורשה של המחלה במידה ורוצים להביא ילדים. לסיכום: 1) יש לעודד פתיחות על הנושא בשיחות עם בן הזוג. 2) מומלץ ללכת לרופא המטפל ביחד כדי לקבל תשובות ספציפיות. 3) מומלץ ללכת לקבוצות תמיכה למשפחות של מתמודדים עם סכיזופרניה. נברר פרטים לגבי מקום המגורים שלך אצל הפסיכיאטר המטפל. לגבי המלצות למטפלים - זה לא המקום של פורום אינטרנט זה לתת המלצות למטפלים ספציפים. את יכולה לפנות לאינדקס המטפלים כאן באתר דוקטורס או דרך דפי זהב וכ"ו. בברכה, ד"ר אהוד ססר

29/10/2010 | 06:38 | מאת: א

שם שמגניב לי את הראש שנשאר לי בכל מקרה אני חושב שאני יכול לתת לך כמה עצות לא סגור אם כדאי כך סתם לפרסם את המייל אבל עם את צריכה מישהו שיודע מה עובר עליו תעני להודעה ואני אתן לך מס' טלפון ביי.

05/12/2010 | 00:12 | מאת: חתלתולה

מי אתה?

מנהל פורום סכיזופרניה