עזרה!

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/04/2012 | 15:51 | מאת: אמבר

אמא שלי סובלת ממחלה נפשית, אני לא יודעת איזו בדיוק אבל מחצאי דברים שיצא לי לשמוע מדובר בסיכזופרניה. לפני כארבע חודשים היא חוותה התמוטטות נפשית מאוד קשה, והדרדרות של המחלה. מאז היא מדמיינת הרבה מאוד דברים, היא מדמיינת שמישהו נכנס אלינו הביתה, ומחטט לה בדברים ולוקח ממנה דברים. אני לא חייה איתה רוב הזמן אבל אחותי כן. החיים איתה באותו הבית נעשו בלתי נסבלים, היא לא נותנת לה לצאת מהבית, והיא פרנואידית לגבי כל דבר, גם לגבי החברות של אחותי. היא לא מסכימה להן לבוא לאחותי בטענה שהן מתנהגות בצורה לא נאותה ושהן גונבות ממנה דברים. אחרי ההתמוטטות שהיא עברה היא הלכה לפסיכיאטר והתחילה לקחת כדורים מסוג "זיפרקסה", אבל כל יום היה צורך שמישהו ישכנע אותה לקחת אותם, עד שלבסוף לאחר שבועיים שמצבה השתפר בקצת היא הפסיקה לקחת אותם והיא לא מוכנה להקשיב לאף אחד. כל המשפחה מנסה לשכנע אותה ללכת לטיפול אבל היא מסרבת להאמין שמשהו לא בסדר אצלה, והיא טוענת שאנחנו צריכים ללכת לקבל טיפול. רציתי לדעת האם יש דרך כלשהי לשכנע בנאדם כזה ללכת לקבל טיפול? היא כבר טופלה מספר פעמים בעבר בכדורים וזה עזר, אבל עכשיו היא מסרבת, אשמח לקבל עזרה, אני כבר לא יודעת מה לעשות...

21/04/2012 | 13:10 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שנכתב רבות בפורום, אין אפשרות להכריח בן אדם לקחת טיפול בניגוד לרצונו אלא אם כן יש מסוכנות מיידית לעצמו או לסובביו (וזה לא המצב ע"פ התיאור לעיל). אז איך בכל זאת משכנעים ליטול טיפול תרופתי? יש לנסות ליצור קשר טוב עם גורם טיפולי כלשהו (עובד/ת סוציאלי/ת, רופא המשפחה או פסיכיאטר) על מנת הגברת האמון ההדדי והעלאת הסיכוי שתסכים לקחת טיפול. ניתן גם לשקול ביקור בית של אחד הגורמים האמורים לעיל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה