התרופה לפונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/04/2012 | 12:33 | מאת: דוד

מזה שש שנים טופלתי בסוגים שונים של תרופות אנטי פסיכוטיות שעזרו לפרקי זמן קצרים. הרופאה מציעה לי להתחיל טיפול בלפונקס. אני חושש מאוד מהתופעות לוואי שלה. אשמח אם תייעץ לי בעניין. תודה

21/04/2012 | 12:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מובן שלא ניתן לתת יעוץ ספציפי דרך פורום אינטרנט. ניתן לתת מעט מידע כללי על הלפונקס - מדובר בתכשיר נוגד הפסיכוזה הטוב ביותר שקיים היום. הוא גם היחיד שמשפר (במעט) את התסמינים השליליים. הוא גם מפחית התנהגות אובדנית ותוקפנית. הוא לא גורם בכלל לתופעות פרקינסוניות (כגון רעד או קשיון שרירים). אז למה לא נותנים אותה לכולם? כי יש לה הרבה תופעות לוואי. הסכנה העיקרית היא פגיעה אפשרית בכדוריות הדם הלבנות. לכן כל מי שמקבל את התרופה עושה בדיקת דם כל שבוע למשך 18 שבועות ולאחר מכן כל חודש. במידה ורואים ירידה של הנויטרופילים (סוג של כדוריות לבנות) מתחת ל-1500 - אז מפסיקים את התרופה. תופעות לוואי אחרות אפשריות (בדומה לתכשירים אחרים מדור שני) - השמנה, עליה בכולסטרול, עליה בלחץ דם ועוד. לכן צריך להישאר במעקב צמוד ולטפל בכל בעיה בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה