האם אני סובל מהמחלה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/04/2012 | 01:23 | מאת: אבי

שלום, אספר בקצרה: בן 28 ומגיל קטן הייתי ילד מופנם ועוד בבית ספר בגיל 11 12 התחלתי להרגיש ריחוק מאנשים שיש לי בעיה ליצור תקשורת או להישאר בתקשורת. תמיד הרגשתי שאני שונה מאחרים וקושי רב בניסיון ליצור קשר ותקשורת אמיתי עם אנשים. רק קשר של צחוק ושטויות. בביצפר כולם היו משמיצים ויורדים ואני כרגיל לא יכלתי להגיב הרגשתי שהנפש לא נותנת לי מנוח ולא נותנת לי אפשרות להגיב. לא הייתה לי אף פעם חברה, או חבר אמיתי. תמיד הרגשתי שכל קשר אני מקריב עצמי קורבן לשני וכל מה שהוא יבקש אני יהיה מוכן לעשות. בצבא אותו דבר, ריחוק, הרגשה שכל מי שאני פוגש בטוח משמיץ ורוצה ברעתי בגלל חסרונותי הרבים. במשך שירות הצבאי חזרתי בתשובה מלאה והרגשתי עולם אחר פשוט זה גרם לי לדחוק את כל הבעיות מגיל 0 לפינה וגרם לי להתעסק במשהו אחר. לאחר שנה התחלתי להרגיש הרגשות חריפות בנפש שזה התבטא בחוסר שקט חוסר מנוחה נפשי, לחצים בחזה, מתח 24 שעות שגרם לי למאוס בדת לגמרי וחזרתי שוב למי שהייתי כנער. יש לציין שניפגשתי עם קב"ן באותה תקופה עקב בעיות הסתגלות ודיכאון חריף. ומאז לא נפגשתי עם גורם כלשהו...... אחרי הצבא החלפתי מלא עבודות. כל עבודה החזקתי בערך שבוע שבועים והתפטרתי או שפיטרו אותי. כיום קרוב ל7 שנים בבית לא עושה כמעט כלום חוץ מעבודה מזדמנת שמתאימה לי (מרגיש כמו נכה שמצריך עבודה שתתלבש בול) נ.ב אבי סובל מסכיזופרניה. אשמח לתשובה מה הכיוון שיש לי...

21/04/2012 | 11:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכתבתי רבות בפורום - אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. הפורום מועד למתן מידע כללי בלבד. צריך לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר. בכל אופן יש הסברים רבים לתלונות שאתה מדווח עליהן - וסכיזופרניה היא לא בהכרח בראש הרשימה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה