טרנס עמוק, חשש לסכיזופרניה.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/10/2010 | 18:01 | מאת: הנרי

אני מתאמן בשליטה במחשבות כבר תקופה מסויימת,ובאחד הפעמים ספרתי אחורה מ 100 באיטיות עד 1 במטרה לא לחשוב על כלום חוץ מהספירה עצמה. באחד הפעמים החלטתי שאני יוסיף לתמונה הוויזואלית (של המספרים ) גם חלק אודוטורי ודמיינתי שאני שומע את השם של כל מספר בקול שלי ... אחרי כמה מספרים הרגשתי שהקול הפנימי שלי נישמע כל כך אמיתי עד שבהפתעה שמעתי את זה ממש כאילו מישהו אמר את זה לידי. זה היה ממש ממש ממש מבהיל . חשוב להוסיף שאחרי שיצאתי מהטרנס הזה וחזרתי למוטב אז התיפקוד היה רגיל. זה יכול להיות מסוכן אם אני ימשיך להתאמן על שליטה במחשובת ? כדאי ללכת לאיבחון ?

11/10/2010 | 13:07 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום הנרי. מצבים של טרנס עמוק קיימים אלפי שנים בתחומים שונים כגון דת, מיסטיקה, רפואה (היפנוזה) ועוד. המשותף לכולם (באופן פשטני) זה שינוי זה או אחר של רמת ההכרה. בטרנס מסוג מדיטציה (מה שאתה עושה למעשה) תופעות של שמיעת קול פנימי זה נפוץ ולא מובילות בד"כ להתפחות של מחלות נפשיות. נראה שאין לך מה לדאוג. יחד עם זאת - אם זה גורם לך לתחושת אי נוחות - למה שלא תפסיק אם זה? בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה