סכיזופרניה או דיכאון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/04/2012 | 14:25 | מאת: מרה

אני באמצע שנות 50 לחיי.בדיכאון קשה חמש שנים. לא עזר טיפול תרופתי ולא מכות חשמל. התיאשתי מהפסיכיאטרים. לא מטופלת אך יש לי התקפים קשים של חוסר שקט. אין לי כוח וחשק לכלום. לא יוצאת מהבית לא ניפגשת עם אנשים מוזנחת מלוכלכת לא מתרחצת. לא מתפקדת. האם זה לא סכיזופרניה?

03/04/2012 | 11:06 | מאת: שלמה

זה לא סכיזופרניה. לפי התאור שלך זה כנראה עדיין דיכאון שלא חלף. אולי עדיף לפנות לפסיכיאטר לשינוי הטיפול???? נ.ב. אני לא רופא

03/04/2012 | 15:23 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני מצטרף לדברי שלמה שענה לך - אין סיבה להתייאש, יש הרבה טיפולים שונים שניתן לנסות בדכאון עמיד לטיפול, החל מטיפולים תרופתיים שונים (גם בקומבינתיות), כלה בטיפולים פסיכולוגיים ממוקדים (כגון CBT) כמו גם טיפולים חדשניים שונים (כגון TMS ועוד). יש לפנות לפסיכיאטר להמשך בירור. בברכה, ד"ר אהוד ססר

03/04/2012 | 21:02 | מאת: מרה

הצרה היא שכבר ניסיתי כל כך הרבה תרופות ו25 טיפולי ECT . פסיכיאטר שהמליץ לי על ECT אמר ש TMS עבורי לא יועיל בהתחשב בכך שECT לא עשה את העבודה.אני מת חי כלומר יותר מתה מאשר חיה. התרופות כ"כ ידועות לשימצה עם תופעות לואי קשות שאי אפשר לתכחש להן.החל מתופעות לואי פשוטות וכלה בהפרעות אנדוקריניות ונוירולוגיות וכרדיאליות.... הצילו אני במצב אנוש

מנהל פורום סכיזופרניה