הבדלים בין טיפולים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/01/2018 | 10:28 | מאת: דורי

מה ההבדל בין מודיקט לריספונד/קלופיקסול מבחינת תופעות לוואי ?

מודיקט וקלופיקסול הן חוסמות של הקולטן לדופמין, תרופות אנטיפסיכוטיות מהדור הראשון. ריספרדל היא חוסמת של הקולטן לדופמין וסרוטונין, תרופה אנטיפסיכוטית מהדור השני. כולן יכולות לגרום לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות (רעד, נוקשות שרירים) ועליה בפרולקטין. ריספרדל יכולה גם לגרום לתסמונת מטבולית אם כי פחות מהתרופות האחרות מהדור השני. בכל מקרה תופעות הלוואי הן תלויות במינון וההשפעה של כל תרופה היא אישית אז אי אפשר לדעת איך תשפיע על תרופה מראש.

מנהל פורום סכיזופרניה