סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2010 | 16:40 | מאת: שרון

צהרים טובים בהמשך לתשובתך בקשר לרשיון הנהיגה כאשר רופא פסיכיאטר שיושב בועדה רפואית של ביטוח לאומי במידה והרופא מחליט לשלוח את המטופל למרבד האם הוא חייב לרשום את ההפניה בטופס של הבדיקה הפסיכיאטרית של ביטוח לאומי שנשלח אלי הביתה שבו נקבעים האחוזים הנפשים והאם הוא צריך ליידע את המטופל על ההפניה כי הוא שאל אותי איך אני מסתדר עם הנהיגה ועם יש לי רשיון בתודה שרון

11/10/2010 | 12:46 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שוב שלום. בעקרון רופא מטפל או רופא מאבחן (כולל רופא בועדה של ביטוח לאומי) יכולים להעביר פרטים למרב"ד (מועצה רפואית לבטיחות בדרכים) במידה והתרשמו שיש פוטנציאל סכנה בנהיגה. לאחר מכן המרב"ד יכולים להחליט על זימון הנהג ובהתאם לבדיקות שהם עורכים להחליט על השארת הרשיון, התלייה זמנית או פסילה. הרופא שמיידע את המרב"ד לא חייב לכתוב על כך בטופס הבדיקה שנשלח אליך הביתה. מקובל שהוא כן יידע אותך בע"פ על הכוונה שלו להודיע, אך זה לא מחוייב ע"פ חוק. במקרים של רשיון נהיגה או רשיון נשק העקרון של בטחון הסובבים עולה על עקרון הסודיות הרפואית, למרות שזאת סוגיה אתית לא פשוטה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה