תרופות אנטיפסיכוטיות חדשות.........................

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/12/2017 | 01:50 | מאת: דודו

מהו המנגנון שדבו תרופות אנטיפסיכוטיות חדשות כמו אינווגה ואביליפיי וסוליאן משמשות כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון וחרדה ?!

כל התרופות האנטיפסיכוטיות הן נוגדות חרדה ומרגיעות ולכן עוזרות לאנשים בדיכאון להפחית חרדה ולשיפור השינה אבל אין לתרופות האלו התוויה של טיפול בדיכאון. לעומת זאת אביליפיי וסרוקוול מאושרות לטיפול כאוגמנטציה בדיכאון. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של סרוקוול היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של הרצפטורים לסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1), בנוסף, אחד התוצרים הפעילים שלו פועל כמעכב ספיגה של נוראדרנלין. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של אביפיליי היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של רצפטורים לדופמין ולסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1).

מנהל פורום סכיזופרניה