שאלה בנוגע לתרופה זיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/12/2017 | 14:09 | מאת: אורן

שלום. אני לוקח זיפרקסה במשך חודשיים ויש לי בעיה. פסיכיאטר מומחה המליץ לי על הכדור הזה לטיפול בסכיזופרניה. אני לוקח מינון של 5-10 מ"ג בכל יום. הבעיה היא שהמינון הזה כנראה לא מספיק כי הפסיכוזות לא עוברות לי, הם רק מוחלשות מעט. אז השאלה שלי היא האם מדובר בתהליך? שאולי עכשיו זה רק מוחלש אבל עוד כמה חודשים זה ייעלם? כי שאלתי את הפסיכיאטר והוא אמר שצריך להגיע ל-20 מ"ג. הבעיה (השנייה) היא שניסיתי את זה ומינון של 15-20 מ"ג גורם לי לתופעות לוואי קשות מאוד ואי אפשר להסתדר עם המינון הזה כי זה סבל יותר גדול אפילו מהפסיכוזות עצמן. אשמח לעצות.

טיפול אנטיפסיכוטי מתחיל להשפיע לרוב תוך שבועיים, המשך השיפור והיעלמות של הפסיכוזה יכול לקחת כמה שבועות-חודשים ספורים. פרט לתרופה קלוזפין (לפונקס) שההשפעה שלה יכולה לקחת גם חצי שנה. כדי להחליט אם התרופה עובדת צריך לתת אותה במינון טיפולי, עבור זיפרקסה המינון לפסיכוזה וא 20 מ"ג. אם אחרי חודשיים במינון המקסימלי שאתה מסוגל לשאת עדיין יש פסיכוזה אפשר לשקול טיפול בתרופה אחרת, כדאי לחזור לרופא שלך ולהתייעץ.

מנהל פורום סכיזופרניה