פנייה לפסיכיאטר באופן עצמאי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/11/2017 | 10:24 | מאת: לילי

שלום, אבא שלי סובל מזה זמן רב ממחלת נפש סכיזופרניה כאשר עם הזמן המחלה רק החמירה! ומשפיעה בצורה קיצונית על חייו וחיי הסובבים אותו הוא מסרב לקחת טיפול תרופתי כלשהו או ללכת לבדיקה אצל רופא. בפעם היחידה שהסכים ללכת לפסיכיאטר של קופת החולים קבע הרופא שהוא אכן סובל מהמחלה ואף ניתנו לו כדורים ע"י הרופא (הוא סירב להסכים לקחת זריקות) אך כמובן, שאינו לוקח אף כדור בטענה שהוא בריא לחלוטין (זה העולם סביב שלא מבין מה קורה) מה עושים במקרה כזה? איך "מכריחים" אותו לטפל בעצמו? האם אישפוז בכפייה זו הדרך היחידה? איננו מעוניינות לעשות זאת בדרך כזו בכל זאת אבא שלנו...

אחת הבעיות במצב של פסיכוזה היא שאדם מאמין שהוא צודק וקשה מאוד לשכנע אותו. אשפוז בכפיה אפשרי רק אם יש סכנה מיידית לעצמו או לסביבה. אפשר לנסות לשכנע אותו ללכת לטיפול ולקחת כדורים למשהו שמפריע לו, לדוגמא קושי בשינה, עצבים, אי שקט.

מנהל פורום סכיזופרניה