חולה זיכזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/03/2012 | 19:10 | מאת: אביטל

בן אחותי בן 20 חולה זיכזופרני שמטופל בתרופות קבועות גר אצל אחותי ובזמן האחרון החמיר המצב שלו הוא משפשפף את עצמו עם סקוצ' באמטיה ועושה עוד דברים מוזרים, בנוסף הוא מאיים על אחותי שאם היא לא תתן לו כסף הוא יהרוג אותה, ועוד דיבורים מפחידים שהוא אומר . שאלתי היא מה עושים עם בחור כזה שלא רוצה להתאשפז מרצון האם יש טיפול באחד כזה בלי אשפוז בכפייה? לתשובתך הדחופה אודה.

20/03/2012 | 18:27 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אם הוא מאיים להרוג את אחותך ומסרב להגיע לבדיקה אצל פסיכיאטר - יש לשקול פניה דחופה לפסיכיאטר המחוזי. ניתן גם לפנות למשטרה. בקצרה - לפי החוק לטיפול בחולי נפש (1991) כשמטופל מציג התנהגות המסכנת את עצמו או את סובביו כתוצאה ממחלתו יש מקום לשקול אשפוז כפוי. ניתן לפנות לפסיכיאטר המחוזי בבקשת הוראת בדיקה פסיכיאטרית כפויה. יש מספר אפשרויות מעשיות לפעולה. העדיפה ביותר היא לארגן ביקור בית של גורם מטפל (רופא משפחה, עובד סוציאלי או פסיכיאטר פרטי) והם יפנו לפסיכיאטר המחוזי במקרה הצורך. אפשרות נוספת (פחות מומלצת) היא פניה ישירה לפסיכיאטר המחוזי (עדיף בכתב). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה