איזה מייצב מצב רוח יותר יעיל?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/07/2017 | 18:17 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לשאול איזה מייצב מצב רוח יותר חזק? אביליפיי או ליתיום? אני מדבר גם מבחינת תופעות הלוואי בעיקר של השמנה וגם מבחינת שינויים מהירים במצב הרוח שיש לי, עד כדי התחלפויות של מצב רוח במהלך היום מס' פעמים ובעוצמת הרגשות הגבוהה (יש גם ברקע הפרעת אישיות). אני רוצה לרדת במשקל אני שוקל 100 קילו וגובה 1.78 ונמצא בהשמנת יתר, מה יותר יעיל בשבילי מבחינת לרדת במשקל? יש לציין שלוקח גם תרופה בשם ויקטוזה.. למי יש פחות תופעות לוואי? (יש לציין גם שלוקח למיקטל 200 מ"ג ולוסטרל 50 מ"ג, אך הבנתי שלמיקטל לא מייצב חזק, אני לוקח אותו בגלל מיעוט תופעות לוואי). אשמח למענה תודה.

יש מחקרים שמראים יעילות של ליתיום כטיפול מייצב בהפרעה דו קוטבית, והתרופה נחשבת כקו ראשון בטיפול בהפרעה. יש פחות מחקרים שמראים יעילות של אביליפיי והיא נחשבת כטיפול קו שלישי. לליתיום יש שכיחות גבוהה יותר של תופעת לוואי של עליה במשקל. ההשפעה של התרופות אישית ותלויה בגורמים רבים, אי אפשר לתת המלצה בלי בדיקה, כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.

מנהל פורום סכיזופרניה