התאמת טיפול ללא אשפוז

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/02/2012 | 16:40 | מאת: חיים

אדם נמצא באשפוז כפוי במשך חדשיים וחצי בשל סכיזופרניה.במשך האשפוז ניסו הלידול במשך 7 שבועות ועברו לרספירדל.תקופת האשפוז הכפוי עומדת להסתיים. הרופא אומר כי עדיין אין שיפור מספיק וכי לצורך מציאת הטיפול המתאים חייבים המשך אשפוז בהסכמה.המשפחה והחולה אינם מסוגלים לשאת תקופת אשפוז נוספת.מהן האפשרויות הקיימות להמשך טיפול והתאמת תרופה שלא במסגרת אשפוז?

01/03/2012 | 12:34 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר להתייחס למקרה ספציפי דרך פורום אינטרנט. באופן כללי ניתן לומר שההחלטה על המסגרת הטיפולית (באשפוז או במעקב מרפאתי) והסטטוס החוקי (כפוי או בהסכמה) תלוי במצבו הנפשי של המטופל, במידת המסוכנות שלו כלפי עצמו או אחרים, במידת הדבקות לטיפול, בפוטנציאל ההתדרדרות ועוד ועוד. זה שאין התוויה לאשפוז כפוי לא אומר בהכרח שכדאי להשתחרר. לפעמים ההיפך הוא הנכון, באשפוז יש יתרונות רבים, יש מעקב 24 שעות של צוות רב מקצועי (רופאים, פסיכולוגים, צוות סיעודי, מרפאים בעיסוק, עובדים סוציאלים ועוד) וניתן להתאים טיפול במהירות וביעילות רבים יותר מאשר במעקב מרפאתי שם יש מפגשים רק בכל מספר שבועות. אם בכל מקרה לא רוצים להישאר באשפוז למרות ההמלצות של הרופאים ואין התוויה לאשפוז כפוי יש מספר אפשרויות אחרות: 1) אשפוז יום במחלקה (מגיעים 3-4 פעמים בשבוע בבוקר והולכים הביתה בצהריים). 2) אשפוז יום ביחידת טיפול יום (כזו קיימת במרבית בתי החולים הפסיכיאטרים). 3) מעקב במרפאה לבריאות הנפש בתדירות שתקבע במרפאה (ויש לזכור שיש עומס רב במרפאות הציבוריות ובד"כ המפגשים יהיו על בסיס חודשי). 4) מעקב פסיכיאטר פרטי (שעולה לא מעט כסף). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה